Over

eigenwijs, vernieuwend, verfrissend

Gelukkig vinden steeds meer mensen dat geitenzuivel een prima alternatief is voor koemelk. Betsie’s is lekker milde geitenzuivel. Iedere dag zorgen verschillende geitenboeren ervoor dat de geitjes het naar de zin hebben en de lekkerste geitenmelk maken.

Een van die boeren is Martien. Aan de rand van Noord Brabant, op iets meer dan 10 kilometer van de Duitse grens, ligt Rijkevoort. Omgeven door weidse landerijen vind je de geitenboerderij van Martien. Zodra je het erf betreedt en richting de stallen loopt, word je vriendelijk begroet door zacht gemekker en tal van nieuwsgierige maar vooral eigenwijze geitjes.

Martien en zijn team zijn dol op de geitjes. Op de boerderij worden ze goed verzorgd en kunnen ze doen wat ze het leukst vinden, eten, spelen en luieren, terwijl de maaltijd van mais, gras en luzerne nog eens herkauwd wordt. Met zo’n 2000 geitjes is het een drukte van jewelste in de stal. Niet gek dat Martien en zijn team al om 5.00uur op staan om de eerste geitjes te melken. Een draaiende carrousel zorgt ervoor dat alle geiten gemolken worden. De geiten kiezen zelf wanneer zij de carrousel betreden. De meesten staan zelfs te trappelen bij de ingang. Eenmaal binnen krijgen ze en beloning en worden ze gemolken. Na afloop vervolgen de geiten hun weg naar de stal, waar een zacht bed van stro op hen wacht. Maar dat niet alleen, draaiende borstels zorgen voor wat vertier. Het is een drukte van belang bij de borstels. De geiten vinden het lekker om geborsteld te worden en dit borstelen zorgt ook nog eens voor een mooie vacht. Het resultaat: Een gezonde en vrolijke geit! De verse geitenmelk, die overblijft is lekker mild en romig van smaak.

Benieuwd naar de smaak van Betsie’s? Check via verkooppunten waar Betsie’s bij jou in de buurt te vinden is.

LEKKER VERS

Hot buns

Bekijk recept

Koop Betsie's in de supermarkt