HEERLIJK DIPPEN
Betsie’s Tzatziki dipsaus
Tzatziki is een gezonde en heerlijk frisse dipsaus, lekker op (pita)brood of bij groenten. Het recept is eenvoudig te maken. Doe je mee?
Ingrediënten
- 500 ml Betsie’s geitenyoghurt-moment
- 1 komkommer (niet te groot), geschild, zonder pulp, in hele kleine stukjes
- Handje gehakte verse bieslook
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 tl dille (gedroogd of vers)
- Flink wat versgemalen zwarte peper
Extra
- Zeef
- Schone en droge theedoek
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom.
2. Leg een zeef bovenop een nieuwe schaal (zorg dat de onderkant van de zeef niet de kom raakt maar er iets boven zweeft) en leg hier een schone theedoek in. Giet het mengsel op de theedoek.
3. Dek de kom met zeef af (met een bord bijvoorbeeld) en zet het geheel in de koelkast. Laat gedurende de nacht (8 uur) uitlekken.
4. Schep de volgende dag de tzatziki uit de theedoek in een andere schaal en garneer met nog wat verse dille.
Eet smakelijk!