DE LEKKERSTE SPREAD
Bietenhummus met geitenyoghurt
Je kunt er niet meer onderuit: hummus is overal. En het is er in alle soorten en maten. En wij begrijpen wel waarom, het is heerlijk! Uit de winkel is al lekker, maar zelfgemaakt smaakt natuurlijk nog veel beter. Dus wil jij graag de blits maken tijdens een borrel, of gewoon lekker beleg hebben voor op je boterham ’s ochtends? Lees dan gauw het recept.
Portiegrootte
1 schaaltje
Ingrediënten
- 2-3 el Betsie’s geitenyoghurt-moment (verkrijgbaar in de supermarkt)⠀
- 150 g rode bietjes (gekookt)⠀
- 25 g zachte geitenkaas⠀
- 400 g kikkererwten (uitgelekt)⠀
- 3 el tahin⠀
- 1 teen knoflook⠀
- 5-6 el olie (olijf of zonnebloem)⠀
- Sap van ½ citroen
- Handje verse peterselie⠀
- Peper en zout⠀
Extra
- Keukenmachine
Bereiding
1. Spoel de kikkererwten in een zeef goed af en laat uitlekken. Knijp de gekookte bietjes een klein beetje uit boven een kommetje en bewaar het sap.
2. Stop de kikkererwten samen met de bietjes, tahin, geitenyoghurt, geitenkaas en knoflook in een keukenmachine en maal tot een gladde stevige massa.⠀
3. Voeg de olie, citroensap, peterselie en peper en zout toe en meng alles nog eens goed door elkaar.⠀
4. Voeg als het te droog is wat van het uitgeknepen bietensap toe, of juist extra kikkererwten als je de hummus graag iets steviger wilt.⠀
⠀
Smeer het op een toastje, dip er wat groentestengels in of doe het ’s ochtends op je brood: het kan allemaal, en het is allemaal heerlijk!