LEKKER ZOET
Broodpudding met chocopasta
Houd jij er ook niet van om eten weg te gooien? Begrijpelijk! Met dit recept zet je alvast een eerste stap in de goede richting tegen voedselverspilling. We gebruiken namelijk oud brood. Super toch?
Naast een groene daad, zullen ook je smaakpapillen hier van gaan stralen, zo lekker!
Portiegrootte
3-4 porties
Ingrediënten
- 125 ml Betsie’s Volle Geitenmelk (verkrijgbaar bij jou in de supermarkt!)
- 4 eieren
- 250 ml verse slagroom (of gebruik een plantaardige variant)
- 4 el hazelnoten
- 8 (oude) boterhammen
- 50 g roomboter (ongezouten)
- 6 el chocopasta
- 2 el basterdsuiker
- 2 tl kaneel
Extra
- Ronde ovenschaal
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Giet de geitenmelk en slagroom in een kom en klop deze samen met de eieren los. Hak de hazelnoten fijn als deze nog heel zijn, dit kan eventueel ook met een keukenmachine.
3. Snijd de boterhammen (schuin) doormidden en besmeer beide zijden met een beetje boter en chocopasta.
4. Vet de ovenschaal in en beleg de bodem met de helft van de boterhammen. Giet de helft van het slagroommengsel eroverheen en bestrooi met de helft van de hazelnoten. Herhaal dit voor nog een laag.
5. Garneer met de overgebleven hazelnoten, basterdsuiker en kaneel. Schuif in de oven voor ongeveer 25 minuten, tot de het goudbruin kleurt.
Serveer warm en genieten maar! Heerlijk als luxe ontbijt, tussendoortje, voor bij de thee of als toetje. Alles kan, alles mag!
Tip: wat vers fruit erbij?