LEKKER PITTIG
Garnalencurry
Yum! Ik ben dol op curry en maak het dan ook vaak. Precies op het moment dat ik dacht: ik heb alle curryrecepten gehad, kwam ik op het idee om de gebruikelijke kokosmelk te vervangen voor geitenmelk.
En goed dat het smaakt! Deze curry met Betsie’s geitenmelk is echt een positieve verrassing. Lees hieronder het recept:
Portiegrootte
2 personen
Ingrediënten
- 300 ml Betsie’s Volle Geitenmelk (verkrijgbaar bij jou in de supermarkt!)
- 200 g (grote) garnalen (vegetarische optie: tempeh, vegetarische wokstukjes of tofu)
- 200 g broccoli, in roosjes verdeeld
- 150 g kastanje champignons, in vieren gesneden
- 1 rode paprika, in dunne repen gesneden
- 50 g cashewnoten
- Handje verse koriander, fijngehakt
- 2 el currypasta (uit de winkel, of maak het zelf*)
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
*Voor de currypasta:
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 gele chilipepers, fijngehakt
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 cm verse gember, fijngehakt
- 1 el kerriepoeder
- 1tl kurkuma
- Sap van ½ limoen
- Snufje zout
- Scheutje olijfolie
Extra
- keukenmachine
Bereiding
1. *Wanneer je de currypasta zelf maakt: stop alle ingrediënten voor de pasta in de keukenmachine en maal tot een stevige, gladde substantie.
2. Verwarm een (hapjes)pan op middelhoog vuur en bak hierin de currypasta enkele minuten, tot deze lekker gaat geuren.
3. Voeg de gesneden groenten en champignons toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Zorg dat alle groenten bedekt zijn met currypasta.
4. Voeg de geitenmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur op klein en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe aan de curry. Breng op smaak met peper en zout.
5. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge pan op hoog vuur.
6. Prik na de tien minuten even in de groente: zacht genoeg? Dan is de curry klaar!
7. Garneer met geroosterde cashewnoten en verse koriander.
Klaar ben je! Lekker he?