EEN EEUWENOUD RECEPT

Geiten cottage cheese

Al sinds 5000 voor Christus wordt cottage cheese gemaakt, het is dus echt een eeuwenoud recept. En als ze het toen konden, dan kunnen wij het nu ook! Ik heb een super simpel recept voor jullie om je eigen geitencottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, te maken.

Portiegrootte

1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 L Betsie’s Volle Geitenmelk⠀
  • 1 el witte wijn azijn⠀
  • Sap van ½ citroen⠀

Extra⠀

  • Schone theedoek⠀
  • Vergiet of zeef⠀

Bereiding

1. Verwarm de geitenmelk in een pan en draai het vuur laag zodra het begint te koken. ⠀

2. Voeg de witte wijn azijn en citroensap toe aan de pan en roer goed door. Als het goed is gaan de eiwitten in de melk nu stollen en klontjes vormen. ⠀

3. Zet het vuur uit en laat het geheel nog 15 minuten staan zodat de klontjes zich geheel scheiden van het vocht.⠀

4. Leg de theedoek open in het vergiet (of de zeef) en giet de inhoud van de pan erin. Laat goed uitlekken en wring vervolgens nog zoveel mogelijk vocht eruit.⠀

Klaar! Afhankelijk van waar je de cottage cheese voor wilt gebruiken kun je verse kruiden (bieslook of peterselie) toevoegen, zout en peper en een beetje olijfolie, of juist kaneel, verse bosvruchten en wat honing. Heerlijk op een broodje of als toetje dus!

Deel dit recept

Heb je leuke ideeen of lekkere recepten? Deel ze met ons!

Stuur je eigen recept in

Koop Betsie's in de supermarkt