UNIEKE SMAAK
Geitenrisotto
Een luxe recept vol van smaak. Een combinatie van vlees en zuivel, maar zeker niet een onbewuste keuze. Wie graag zuivel consumeert, doet er niet verkeerd aan om ook eens vlees te eten van jonge geiten van het mannelijke geslacht, die een bijproduct van de geitenzuivelproductie zijn.
Bovendien is deze risotto uniek in zijn smaak en onweerstaanbaar, dus laten we gauw aan de slag gaan!
Portiegrootte
4 personen
Ingrediënten
- 500 ml Betsie’s Volle Geitenmelk (verkrijgbaar bij jou in de supermarkt)
- 4 geitenlamskoteletten
- 300 g risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 500 ml bouillon naar keuze (ik gebruik groenten)
- 50 g Parmezaanse kaas
- 30 g roomboter
- 2 takjes rozemarijn
- 1 u
- 2 el olijfolie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 140 °C.
2. Verwarm de boter in een ovenbestendige pan, smeer de lamskoteletten in met zout en bak deze rondom aan. Voeg de takjes rozemarijn toe aan de pan en zet in zijn geheel gedurende 20 minuten in de oven.
3. Zet de melk en bouillon samen in één pan op het vuur en verwarm, maar zorg dat het niet gaat koken.
4. Snipper de ui en fruit deze aan in olijfolie. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
5. Blus de rijst af met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg daarna beetje bij beetje het melk-bouillonmengsel toe. Zodra het eerste beetje is verdampt, voeg je een volgende scheut toe.
6. Haal de pan van het vuur als de rijst gaar is (ongeveer 15-20 minuten) en breng op smaak met peper en zout, eventueel een klontje boter en geraspte Parmezaan.
7. Haal de koteletten uit de oven, snijd ze los en serveer warm bij de risotto.
Ik heb het recept eergister zelf gemaakt, en oh oh wat was dat lekker!