ECHT ITALIAANS

Panna cotta

Outmijnkeuken heeft een superlekker toetje bedacht: panna cotta van geitenmelk en -yoghurt. Ideaal om na een uitgebreid diner te serveren (of gewoon, omdat je er zin in hebt). En natuurlijk ideaal voor mensen met een koemelkallergie, top!

Het voorbereiden is zo gepiept (20 min), het wachten duurt iets langer (4 uur). Maar dan heb je ook wat. Gewoon op tijd beginnen dus.

Portiegrootte

4 porties

Ingrediënten

  • 300 ml Betsie’s Volle geitenmelk (verkrijgbaar bij jou in de supermarkt)
  • 300 ml Betsie’s volle geitenyoghurt (of (kokos)room)
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 4 gelatine blaadjes
  • 1 vanille stokje (of gebruik 1 zakje vanillesuiker)

Extra

  • 4 glaasjes voor de panna cotta
  • Eventueel: ijsklontjes

Bereiding

1. Week de gelatine blaadjes in een kom met koud water tot ze zacht zijn.

2. Verwarm de geitenmelk en -yoghurt (of room) samen met de kristalsuiker en vanillesuiker in een steelpan. Tip: spoel de pan eerst om met water (niet afdrogen), het – vrijwel verwaarloosbare – laagje water voorkomt aankoeken.

3. Haal de pan nét voordat het kookt van het vuur. Voeg al roerend één voor één de blaadjes gelatine toe.

4. En dan nu het belangrijkste gedeelte: het mengsel moet afkoelen, en hoe sneller dit gebeurt, hoe beter. Pak een grote kom, vul deze met koud water en zet het pannetje erin. Nog beter is om ijsklontjes toe te voegen aan het water. En: zo af en toe roeren in het mengsel.

5. Zodra het mengsel voldoende is afgekoeld verdeel je het over de glaasjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Genieten maar! Natuurlijk kun je variëren met de smaakmakers. Nu hebben we vanille gebruikt, maar je kunt ook rozenaroma toevoegen, citroensap of bijvoorbeeld aardbeienaroma.

Deel dit recept

Heb je leuke ideeen of lekkere recepten? Deel ze met ons!

Stuur je eigen recept in

Koop Betsie's in de supermarkt