OUDERWETS GENIETEN

Pannenkoeken met bier

Vandaag bakken we pannenkoeken met geitenmelk, en: bier! Het klinkt misschien een beetje gek, maar geen zorgen, je pannenkoeken zullen er heus geen biersmaak op nahouden. Wel zorgt het voor een extra luchtig beslag. Klinkt goed toch?

Portiegrootte

8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • ½ L Betsie’s volle geitenmelk (verkrijgbaar in de supermarkt)⠀
  • 100 ml bier⠀
  • 250 g bloem⠀
  • 2 eieren (groot)⠀
  • 2 el vanillesuiker⠀
  • snufje zout⠀
  • olijfolie⠀
  • zonnebloemolie/roomboter

Bereiding

1. Meng de bloem met het zout, vanillesuiker en geitenmelk in een beslagkom tot een glad mengsel.⠀

2. Voeg al roerend de eieren toe, een scheutje olijfolie en het bier.⠀

3. Bepaal hoe dik je het beslag wilt hebben en voeg aan de hand daarvan nog wat extra bloem, of wat extra geitenmelk toe.⠀

4. Verwarm de zonnebloemolie of een klontje boter in een koekenpan. Gebruik een soeplepel om het beslag in de koekenpan te scheppen. Let op: laat de koekenpan eerst heel goed heet worden! Zo hoeft zelfs de eerste pannenkoek niet te mislukken.⠀

Bakken en smullen maar!⠀

Deel dit recept

Heb je leuke ideeen of lekkere recepten? Deel ze met ons!

Stuur je eigen recept in

Koop Betsie's in de supermarkt