OUDERWETS GENIETEN
Pannenkoeken met bier
Vandaag bakken we pannenkoeken met geitenmelk, en: bier! Het klinkt misschien een beetje gek, maar geen zorgen, je pannenkoeken zullen er heus geen biersmaak op nahouden. Wel zorgt het voor een extra luchtig beslag. Klinkt goed toch?
Portiegrootte
8 pannenkoeken
Ingrediënten
- ½ L Betsie’s volle geitenmelk (verkrijgbaar in de supermarkt)⠀
- 100 ml bier⠀
- 250 g bloem⠀
- 2 eieren (groot)⠀
- 2 el vanillesuiker⠀
- snufje zout⠀
- olijfolie⠀
- zonnebloemolie/roomboter
Bereiding
1. Meng de bloem met het zout, vanillesuiker en geitenmelk in een beslagkom tot een glad mengsel.⠀
2. Voeg al roerend de eieren toe, een scheutje olijfolie en het bier.⠀
3. Bepaal hoe dik je het beslag wilt hebben en voeg aan de hand daarvan nog wat extra bloem, of wat extra geitenmelk toe.⠀
4. Verwarm de zonnebloemolie of een klontje boter in een koekenpan. Gebruik een soeplepel om het beslag in de koekenpan te scheppen. Let op: laat de koekenpan eerst heel goed heet worden! Zo hoeft zelfs de eerste pannenkoek niet te mislukken.⠀
⠀
Bakken en smullen maar!⠀