ENKEL VERSE INGREDIENTEN
Pasta pesto
Al even geleden bedacht Teni Stepanosian een fantastisch recept met Betsie’s Geitenyoghurt. Deze pasta pesto is echt om je vingers bij af te likken. Komt ‘ie:
Portiegrootte
2 personen
Ingrediënten
- 4-5 el Betsie’s Geitenyoghurt (verkrijgbaar bij jou in de supermarkt)
- 150-200 gram pasta naar keuze
- 1 teen knoflook, geperst
- ½ avocado
- 1 el pijnboompitten
- 2 el amandelen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el citroensap
- verse basilicum (1 handje)
- Olijfolie
- peper en zout, naar smaak
Extra
- Keukenmachine
Bereiding
1. Kook de pasta volgens de verpakking en bereidt ondertussen de pastasaus.
2. Rooster de amandelen en pijnboompitten in een droge pan op het vuur. Schud regelmatig om tot de pijnboompitten licht beginnen te verkleuren en geuren. Zet opzij in een kommetje.
3. Verwarm de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui glazig. Voeg de laatste twee minuten de knoflook toe.
4. Stop nu de gebakken ui, pijnboompitten en amandelen, avocado, versie basilicum en citroensap in de keukenmachine en maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
5. Voeg op het einde de geitenyoghurt toe en meng alles nog één keer goed door elkaar.
6. Je kunt er voor kiezen om de saus om te warmen en daarna over de pasta te doen, maar je kunt ‘m ook koud eten, net wat je lekker vindt!
Enjoy! En het spreekt natuurlijk voor zich dat je nog verschillende groentes of sla kunt toevoegen.