HOMEMADE

Plaatpizza

Eerlijk is eerlijk: ik zwicht altijd wanneer iemand oppert om pizza te eten. Maar dat is helemaal oké, en ik ben er onlangs achter gekomen dat je een super lekkere pizzabodem kunt maken met geitenyoghurt. Die nog gezond is ook!

Dit recept beschrijft hoe je het deeg maakt, je kunt zelf helemaal los gaan met de saus en verschillende toppings.

Portiegrootte

2 platen

Ingrediënten

  • 30 ml Betsies Geitenyoghurt
  • 500 gr bloem (tarwe, spelt, volkoren, rogge, 𝘺𝘰𝘶 𝘯𝘢𝘮𝘦 𝘪𝘵!)
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 20 ml olijfolie
  • 5 gr zout
  • 250 ml water (lauwwarm)

Extra

  • Eventueel: keukenmachine voor het kneden (kan ook met de hand!)
  • Deegroller

Bereiding

1. Meng de gist met de bloemsoort die jij lekker vindt en voeg al knedend langzaam 200 ml van het water toe.

2. Mix in een apart kommetje de olijfolie, geitenyoghurt en zeezout door elkaar en voeg dit toe aan het deegmengsel. Kneed goed door terwijl je de rest van het water toevoegt. Belangrijk: het deeg mag lekker zacht zijn, maar niet aan de zijkanten van de kom blijven plakken.

3. Wanneer je een goed, niet plakkerig, deeg hebt, dek je de kom af (met een theedoek of huishoudfolie) en laat je het op een warme plek in huis rijzen. Het deeg zal in 1 á 2 uur (afhankelijk van temperatuur) in volume verdubbelen.

4. Bereidt tijdens het rijzen de toppings voor. Wat vind jij lekker? Dit kan alles zijn! Mijn tip: less is more! Verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte).

5. Kneed het deeg nog een keer losjes door na het rijzen, verdeel het in tweeën en leg het dan op het aanrecht. Let op: strooi eerst wat bloem uit over het aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit met een deegroller.

6. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork een paar gaatjes in. Zo blijft het deeg lekker luchtig.

7. Smeer de pizzabodem in met saus naar keuze en beleg met de toppings.

8. Bak de pizza af in 10 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte van je pizzabodem). Het beste kun je de twee pizza’s na elkaar afbakken, zo heb je beter grip op de baktijd.

Deel dit recept

Heb je leuke ideeen of lekkere recepten? Deel ze met ons!

Stuur je eigen recept in

Koop Betsie's in de supermarkt