SUPER ROMIG

Pompoensoep met geitenyoghurt

Ben jij opzoek naar een makkelijk (voor)gerecht of lunchrecept, waar toch iedereen van achterover slaat? Dan zit je bij dit recept helemaal goed: pompoensoep met volle geitenyoghurt, heerlijk romig!

Portiegrootte

4 porties

Ingrediënten

• 4 el Betsie’s volle Geitenyoghurt-moment
• 1 kilo (fles)pompoen
• 1 ui
• 500 ml (sterke) groentebouillon
• 1000 ml kokosmelk
• 2 el garam massala kruiden
• Handje verse koriander (fijngesneden)
• Handje noten naar keuze (geroosterd)
• Scheutje olijfolie

Bereiding

1. Leg de pompoen met schil en al enkele minuten in kokend water, zo kun je de pompoen vervolgens gemakkelijker schillen.

2. Snipper ondertussen de ui grof en bak deze aan in een beetje olijfolie in een grote soeppan.

3. Schil ondertussen de pompoen, snijd doormidden, verwijder de zaad(lijsten) en hak de pompoen in grove stukken. Voeg toe aan de soeppan en bak enkele minuten mee.

4. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten, op de geitenyoghurt na, toe aan de pan.

5. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur op klein. Laat zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht is, ongeveer 25 minuten.

6. Pureer de soep tot één glad geheel en garneer met koriander, noten én natuurlijk de geitenyoghurt.

Deel dit recept

Heb je leuke ideeen of lekkere recepten? Deel ze met ons!

Stuur je eigen recept in

Koop Betsie's in de supermarkt