VOL VAN SMAAK

Vanille-ijs

Een bolletje ijs op een hoorntje, bij een warm stuk appeltaart of in een milkshake: allemaal superlekker. Maar als je koemelk niet goed kunt verteren en er buikpijn van krijgt, kan ik me voorstellen dat je deze lekkernijen, met pijn in je hart, overslaat.

Gelukkig bestaat overal een oplossing voor: vanille-ijs van geitenmelk! Geitenmelk is vanwege het A2-eiwit een stuk lichter verteerbaar dan koemelk. Het is niet voor niets dat zoveel mensen zweren bij geitenmelk.

Dus, wil jij ook graag mee kunnen genieten van een lekker toetje of een koude milkshake? Lees dan gauw verder voor het recept.

Ingrediënten

  • 500 ml Betsie’s Volle Geitenmelk (verkrijgbaar bij jou in de supermarkt)
  • 80-100 g suiker (afhankelijk van hoe zoet jij het ijs wilt hebben)
  • 4 eierdooiers (middelgroot)
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden (of gebruik vanille-extract)

Extra

  • IJsmachine (geen zorgen, het kan ook zonder!)
  • Mixer

Bereiding

1. Zet een pan op het vuur en verhit hierin langzaam de melk met het vanillestokje.

2. Ondertussen mix je de eierdooiers met de suiker in een kom tot een dikke geelachtige crème.

3. Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet de melk al roerend in de kom bij het eimengsel.

4. Giet nu het geheel terug in de pan en kook op laag vuur. Blijf constant roeren totdat het een dikke massa wordt. Laat vervolgens afkoelen.

5. Schep het nu in de ijsmachine en volg de instructies op. Laat zo’n 45 minuten draaien.
Heb je geen ijsmachine? Schenk het mengsel dan in een afsluitbare bak en zet in de vriezer. Roer het na 2 uur stevig door en herhaal dit proces vervolgens na elk half uur.

That’s it! Natuurlijk kun je zelf variëren met toppings: koekdeeg, chocola, noten, alles kan!

Deel dit recept

Heb je leuke ideeen of lekkere recepten? Deel ze met ons!

Stuur je eigen recept in

Koop Betsie's in de supermarkt