GEZONDE FRIETJES, YES!
Zoete aardappel met geitenyoghurtdip⠀
Veel mensen weten dit niet, maar zoete aardappel is helemaal geen aardappel. Het is eigenlijk familie van de knol, omdat het een verdikking van de wortel is, en daarmee dus een groente, en gezond!
⠀
Weer wat geleerd! En met die kennis heb ik vandaag voor jullie dus een heerlijke groentebijgerecht met een fantastisch frisse geitenyoghurtdip. Genieten!⠀
Portiegrootte
2 personen
Ingrediënten
- 3 zoete aardappelen (middelgroot)⠀
- 1,5 tl paprikapoeder⠀
- 1,5 tl komijn⠀
- zout en peper, naar smaak⠀
- 2 el olijfolie⠀
Yoghurtdip:⠀
- 4 el Betsie’s Volle Geitenyoghurt (verkrijgbaar bij jou in de supermarkt)⠀
- 1 teen knoflook, uitgeperst⠀
- Handje verse peterselie, fijngehakt ⠀
- 4 blaadjes verse munt, fijngehakt⠀
- ½ sjalot, fijngesnipperd⠀
- Sap van ½ citroen⠀
- Peper en zout, naar smaak⠀
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.⠀
2. Was de zoete aardappelen en snijd ze in partjes. Let op: je hoeft ze niet te schillen, want in de schil zitten juist lekker veel vitaminen! ⠀
3. Spoel de gesneden zoete aardappel nogmaals af met koud water en dep droog met keukenpapier. Doe in een kom.⠀
4. Meng de olijfolie, paprikapoeder, komijn en peper en zout door de zoete aardappel. Zorg ervoor dat de kruiden goed over de stukken verdeeld zijn.⠀
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel erover. Plaats in de oven voor 25-30 minuten. Schep halverwege door elkaar.⠀
6. Maak ondertussen de yoghurtdip. Doe de munt, peterselie, sjalot, citroensap, knoflook en peper en zout in een kommetje en hussel door elkaar.⠀
7. Schep de geitenyoghurt erbij en roer tot de kruiden zich verdeeld hebben. Proef de saus, heeft het nog wat nodig?
Doop de knapperig gebakken zoete aardappelstukjes in de geitenyoghurtdip en enjoy.