Hulp nodig?

Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen neergezet. Heb je een andere vraag, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.

Betsie’s Geitenmelk en Geitenyoghurt moment zijn niet biologisch. Biologische producten staan onder toezicht en moeten voldoen aan extra eisen om biologisch genoemd te mogen worden Hiervoor moet bijvoorbeeld het voer dat de geitjes krijgen ook biologisch zijn. Betsie’s geitenzuivel voldoet niet aan deze aanvullende eisen. Uiteraard doet de boer er wel alles aan om het de geitjes naar de zin te maken. Blije geitjes geven immers meer melk!

Op de productpagina staan al onze geitenmelk producten. Op dit moment zijn dat de geitenmelk en de  geitenyoghurt. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om andere producten aan te bieden.

Veel boerderijen met melkkoeien hebben open dagen. Bij geitenboeren is het vaak wel nodig om een afspraak te maken als je wilt komen kijken. Geitjes zijn namelijk erg gevoelig voor parasieten zoals wormen. Om ervoor te zorgen dat de geitjes gezond blijven houden de boeren graag goed in de gaten wie er in de stal bij de geitjes komen. Vooral in Noord Brabant zijn veel geitenboeren te vinden!

In de fabriek waar we de geitenmelk afvullen, hebben we om hygiënische redenen en simpelweg door gebrek aan ruimte geen mogelijkheid voor rondleidingen.

In onze geitenyoghurt zit sinds jaar en dag een verwaarloosbaar klein gedeelte maiszetmeel. Dit wordt toegevoegd om het natuurlijke schommelen van vetten en eiwitten in de melk te controleren en een constante kwaliteit te leveren. Zonder deze zetmeel zou de yoghurt uitzakken, waardoor er wei bovenop de yoghurt komt te liggen. Dit vinden veel van onze klanten onsmakelijk en kan ervoor zorgen dat de pakken in de productie ongelijk gevuld worden, en niet allemaal van goede kwaliteit zijn. Hierom, en om het product juist toegankelijk te houden voor een grotere groep gebruikers, is ervoor gekozen gebruik te maken van een klein beetje maiszetmeel. Door gebruik te maken van maiszetmeel kan Betsie’s geitenyoghurt moment gebruikt kan worden door mensen met een glutenallergie als coeliakie. Hierdoor blijft onze Betsie’s geitenyoghurt moment geschikt voor mensen met een glutenallergie.

Wij hebben met zorg onze leverancier voor maiszetmeel geselecteerd. Deze levert geen genetisch gemodificeerd zetmeel. Wel is de mais zodanig verwerkt dat de bindende eigenschappen volledig benut worden. Dit bewerken van de mais heet modificeren.

Iedere geitenboer heeft daar zijn eigen methoden voor. Hoofddoel voor de boer is dat de geitjes genoeg melk geven en dat ze zo min mogelijk stress en ziekten oplopen. Blije geitjes geven immers meer melk. De stal en groepen zijn zo geitvriendelijk mogelijk ingericht.

In de meeste gevallen worden geitenlammetjes na het eerste zogen bij de moeder weggehaald. Wel blijven ze vlakbij in hetzelfde bedrijf. Zo kan de boer goed in de gaten houden of deze genoeg te eten krijgen en hebben de moeder en het lam zo min mogelijk stress van de scheiding. Het geitenlammetje krijgt bij het eerste zogen van de moeder alle goede afweerstoffen binnen om groot en sterk te worden om zelf een lam te krijgen en melk te geven. De bokjes gaan naar de slacht nadat ze sterk genoeg zijn voor vervoer en groot genoeg om voldoende vlees te geven. De lammetjes en moeders staan in een eigen groep met soortgenoten. Dat kan na de opgroeiperiode van het lam in dezelfde groep zijn.

Hoewel wij onze uiterste best doen om de allerbeste geitenmelk producten te maken, zijn wij helaas niet perfect. Mocht er iets mis zijn met je aangekochte Betsie’s product, laat het ons dan weten! Vermeldt in ieder geval: Het product waar het om gaat, de gegevens die bovenop de verpakking zijn te vinden, zoals THT, en de codes die volgen, je postadres en de winkel waar je het product hebt aangekocht. Dan kunnen wij ermee aan de slag en jou laten weten hoe we het op gaan lossen.

Koop Betsie's in de supermarkt